

חזרה לעמוד הבית
אודותינו
מתנ"ס ליאו באק הוקם בשנת 1994 וכיום הוא מאחד תחת כנפיו את המרכז הקהילתי שנוסד בשנת 1978, את מרכז הספורט ע"ש הופמן שהוקם בשנת 1991 ואת החטיבה לגיל הרך. אליו נוספו שלוחות ומוקדי פעילות נוספים:
מרכז הספורט / החטיבה לגיל הרך / בית אל / מרכז רות
/ מרכז קלור / בית לגדול טוב / מרכז סאוה לגיל הרך הערבי
מתנ"ס ליאו באק מציע מגוון פעילויות ספורט ופנאי, חברה, תרבות וקהילה לקהלים השונים. המתנ"ס משרת תושבים המתגוררים בקהילה הגיאוגרפית בשכונות מערב חיפה וכן אוכלוסיה מגוונת בתכניות ובפרויקטים שונים.
המתנ"ס חרט על דגלו ערכים כנגישות, מעורבות, מנהיגות, קבלת השונה, שוויוניות ודמוקרטיה ופועל על פיהם. בפעילויות השונות פוקדים את המתנ"ס ושלוחותיו יהודים וערבים, עולים וותיקים, אזרחים בוגרים ואוכלוסיות עם צרכים מיוחדים בטווח רחב של גילאים. המתנ"ס פועל תוך דיאלוג עם תושבים ונציגי הקהילות השונות ובשיתוף פעולה עם הארגונים השונים הפועלים בעיר ובארץ וזאת למען רווחת הקהילה.
מתנ"ס ליאו באק פועל לשינוי פני החברה והקהילה.
אנו מנסים ליצור חברה שיש בה ערבות הדדית שהפרט דואג לכלל והכלל לפרט. חברה סובלנית שמקיימת דיאלוג בין הקבוצות השונות שחיות בה. בקמפוס המרכזי ובשלוחות השונות אנו מקדמים תהליכי התעצמות, תחושת אחריות ושותפות קהילתית. אנו מעודדים תושבים בכל הגילאים לפעול למען חברה פלורליסטית ושוויונית המאפשרת ליחיד,לקבוצה ולקהילה למצות את הפוטנציאל הגלום בכל אחד ואחת וזאת תוך כדי דיאלוג עם התושבים הפעילים וועדי השכונות.
מתנ"ס ליאו באק החל את דרכו כמרכז קהילתי ב- 1978 וכיום הוא כולל מרכז קהילתי, מרכז ספורט וחטיבה לגיל הרך.
המרכז הקהילתי
נוסד בתשל"ז (1978) כדי לשרת את התושבים שבשכונת הכרמל הצרפתי, רמת שאול, קריית שפרינצק, ושער העלייה. בשכונות אלה כ- 15,000 בתי אב (40,000) תושבים. האגף הקהילתי מציע פרויקטים מגוונים לעולים חדשים, גמלאים, מבוגרים, נוער וילדים.
מרכז הספורט ע"ש אופמן
בקיץ תשנ"א (1991) נחנך מרכז ספורט ייחודי. כיום יש בו שלוש בריכות שחיה, אולם ספורט גדול ותקני למשחקי כדור, חדר כושר, סאונה, ג'קוזי ומתקני נופש.
החטיבה לגיל הרך
החטיבה לגיל הרך כוללת שבע מסגרות חינוכיות קהילתיות על פני רצף שש-שנתי מגיל חצי שנה ועד גיל שש. גני הילדים נוסדו כדי לטפח אורח חיים יהודי מתקדם, ולעשות את הצעדים הראשונים בהקניית מיומנויות, הדרושות להתמודדות עם עולם משתנה. בגנים אלה מקבלים הילדים העשרה נוספת על המקובל בתכנית הלימודים הרגילה בתחומי היהדות, טבע, מוסיקה, ספורטף ועוד.
הקהילה שלנו
הגיל הרך
במתנ"ס ובמרכז הספורט חוגים ופעילויות לגיל הרך בגילאי 3-7.
כמו כן, ניתן לפנות לכל אחת מהשלוחות הבאות בהן מתקיימות פעילויות לגיל הרך:
ילדים ונוער
במתנ"ס ובמרכז הספורט חוגים ופעילויות לילדים ונוער לכיתות א'-י”ב.
מרכז רות ממוקם בלב שכונת שפרינצק ונותן מענה בשעות אחר הצהריים לילדים ולנערים המתגוררים בשכונות מערב חיפה ומחיפה בכלל. המרכז מאפשר פתרון חיובי לשעות אלו לאותם ילדים ונערים באמצעות מענה חינוכי, חברתי, לימודי וחווייתי.
המרכז שם לעצמו מטרה להוות בית שני לילדים ולנוער בשכונת שפרינצק בפרט ומערב חיפה בכלל, תוך אספקת מגוון מענים לצרכיהם.
הילדים במרכז לוקחים חלק במרחב פתוח שמותאם לגילם שכולל פינת יצירה, פינת ישיבה, משחקי קופסא, משחקי חשיבה, משחקי מחשב ועוד. וכן בתוכנית פעילויות שכוללות יצירה, בישול, ריקוד, תיאטרון וכדורגל. הפעילות מתקיימת בימים א'-ד' מהשעות 16:00-18:00.
לנוער ישנו מרחב פתוח מותאם לגילם שכולל חדר נוער, מגרש ספורט, חדר מולטימדיה וחדר בנות. כל יום שלישי יש ערב נוער עד 21:00, בערבי נוער עוברים מגוון פעילויות כיף ופעילויות עם תוכן משמעותי. הפעילות מתקיימת כל יום החל מהשעה 18:00.
המדריכים במרכז מהווים דמויות חינוכיות ומצופים לקחת חלק במגוון הפעילויות והמענים במרכז. מטרת ההדרכה היא יצירת קשרים אישיים משמעותיים עם הילדים ובני הנוער, זאת כדי לסייע להם בכל צרכיהם ולייצר להם חווית הצלחה.
פרטים נוספים על פעילויות ניתן לקבל בטלפונים 04-8330760, 04-8314253 או בפייסבוק 'הדף של מרכז רות'.
כמו כן, ניתן לפנות לכל אחת מהשלוחות הבאות בהן מתקיימות פעילויות לילדים ונוער:
פעילות לאזרחים בוגרים
במתנ"ס ובמרכז הספורט חוגים ופעילויות למבוגרים.
כמו כן, במתנ"ס ליאו באק קיימת קבוצה של פעילים אשר מובילים מיזמים קהילתיים לקהילת האזרחים הבוגרים:
"קהילה מטיילת"- מועדון טיולים
מועדון חוויתי הכולל טיולים אטרקטיביים המשלבים הליכה בנוף המגוון במקומות שונים בישראל, ביקור באתרים ארכיאולוגים, היכרות עם מורשת ארצנו בתקופות שונות של ההיסטוריה.
הטיולים כוללים היסעים ברמה גבוהה, מדריך מקצועי וארוחות צהריים במסעדה כשרה. כמו כן הטיולים מתקיימים באווירה אינטימית תוך מתן דגש על איכות הטיול בצורה מסודרת ואחראית לקיום הטיולים ברמה גבוהה מהרגיל.
הטיולים מתקיימים אחת לחודש בימי א'.
מועדון "לב"- ערבי ריקודים סלוניים
מועדון ריקודים סלוניים מהווה מסגרת חברתית מהנה עבור אזרחים בוגרים חובבי ריקודים המאפשרת בילוי זמן איכותי ונעים.
ערבי ריקודים מתקיימים בסופי שבוע אחת לחודש.
אזרחים ותיקים מוזמנים להגיע אלינו וליהנות ממגוון רחב של פעילויות במיוחד עבורכם, הפעילות פתוחה למנויים ולכלל אזרחים בוגרים הגרים בחיפה.
פרטים נוספים במזכירות המתנ"ס 1-800-32-32-77.
ממשיכים לתת...
פעילות חברתית
מעוניינים להתנדב ולתרום מזמנכם ומהידע שלכם למען הקהילה?
המתנ”ס משרת את כלל האוכלוסייה ועובד עם מגוון גילאים רחב, כך שתוכלו להתנדב ולהעניק מזמנכם, מרצכם והידע שלכם.
נשמח לצרפכם למשימת קודש זו.
זה”ב בגן - גמלאים מתנדבים בגני הילדים
מעוניינים לקחת חלק בחינוך הדור הצעיר?
הינכם בעלי לב רחב וגישה לילדים?
מחפשים לנצל בצורה איכותית את שעות הפנאי שלכם?
אז בואו להתנדב מכל הלב!
למעוניינים מובטחת תוכנית ליווי והכשרה מגוונת במסגרת קבוצתית. התוכנית "זהב בגן" היא תוכנית במסגרת קבוצתית בשיתוף משרד החינוך, תנועת מתנדבים של"מ ומתנ"ס ליאו באק, במסגרתה משתלבים מתנדבים גמלאים בגני ילדים פעם בשבוע למשך שלוש שעות.
המתנדבים מובילים יוזמות ייחודיות הנבחרות בשיתוף הגננת ומבוססות על עולם הידע והפנאי של המתנדב.
מועדון “אור ירוק”- הזדמנות להשפיע למען הבטיחות בדרכים
קידום בטיחות בדרכים בקרב תושבי העיר; ילדים, נוער, מבוגרים וקשישים, על ידי פעילויות הסברתיות ואחרות וביניהן:
תגבור משמרות זה"ב בבתי ספר יסודיים, חלוקת חומרי הסברה, השתתפות בעצרות שונות וכיוב'.
ההתנדבות במועדון אור ירוק מזמנת השתתפות בכנסים ברמה אזורית וארצית, השתלמויות והכשרות מקצועיות.
ההשקעה קטנה, אך התמורה והתרומה הן ללא שיעור ומידה.
תתנדב ותציל חיים!!!
להיות שייך!
אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים
"עמיתים"- לקידום השתלבותם של אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית בקהילה
תכנית ארצית הפועלת לקידום תהליך השיקום וההחלמה של אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית, בגילאי 18-65, זכאי סל שיקום. זאת באמצעות השתלבות בפעילויות פנאי וחברה הפתוחות לציבור הרחב במתנ"ס ובמרחב הקהילתי.
על מנת לאפשר השתתפות מוצלחת, מהנה ובעלת משמעות. 'עמיתים' מקנה: ליווי אישי, מקצועי ומסור על ידי רכז התכנית; מלגה כספית; אפשרות להתנדב בקהילה ו/או לקבל ליווי של מתנדב בתהליך ההשתלבות: פעילות קבוצתית הממוקדת בשיפור המיומנויות החברתיות הנדרשות להשתלבות בקהילה; פעילות בקבוצות משולבות.
במקביל לפעילות במישור הפרטני פועלת 'עמיתים' גם במישור הקהילתי ומקיימת מגוון פעילויות הסברה לקהלים שונים, לצמצום הסטיגמה ולשינוי עמדות בחברה כלפי אנשים המתמודדים עם מגבלה נפשית.
תוכנית "רעים"
תכנית רעים מקיימת קבוצות חברתיות בהנחיית אנשי מקצוע שמטרתן הרחבת המעגל החברתי למתמודדים עם קשיי תקשורת, למידה והסתגלות חברתית. ב"רעים" מתמקדים בהתנסות ובלמידה חברתית, תוך בניית קבוצת השתייכות.
איך זה עובד? חברי הקבוצה נפגשים מדי שבוע לפגישה בעלת אופי חברתי, הכוללת שיחות, סדנאות העשרה ובילויים משותפים. במקביל, נערכים אירועים ארציים המאפשרים מפגש בין הקבוצות ברחבי הארץ.
מגלים נגישות
אדם עם מוגבלות הרוצה להשתלב באחת מפעילויות המתנ"ס-יכול!
תכנית המופעלת מתוך אמונה כי לכל אדם יש זכות לממש את עצמו ולהיות חלק בלתי נפרד מהחברה. אנו מצפים להיפגש איתך, לסייע לך לבחור וללוות אותך באופן אישי, בתהליך ההנגשה וההצטרפות לחוג ולפעילות במתנ"ס.
במתנ"ס מגוון חוגים ופעילויות נגישים לאנשים עם מוגבלות אז אם יש לכם בני משפחה וחברים עם מוגבלות שמעוניינים ליהנות משילוב בפעילות המתנ"ס, או אם הנכם אנשים בוגרים עם מוגבלות ואתם מעוניינים להצטרף לפעילות- הנכם מוזמנים לפנות אלינו.










חזון וערכים
מגוון הקהילות תיזומנה ותארגנה פעילויות איכותיות המותאמות לצורכיהן תוך דאגה לסביבתן ויצירת קשר, דיאלוג וקבלת השונה עם קהילות נוספות.
המתנ"ס ושלוחותיו יסייעו למגוון הקהילות לפתח מודעות לצורכיהן, מעורבות, פעילות ועצמאות, וישאפו לקידום וחיזוק קבוצות ויחידים ויאפשרו להם מימוש פוטנציאל אישי, חברתי ותרבותי.
ערכי המתנ"ס:
-
פלורליזם
-
קהילתיות
-
מנהיגות
-
הומניזם
-
שוויוניות
-
מקצועיות
הנהלה ציבורית
למתנ"סים ברחבי הארץ תפקיד מרכזי וחשוב בפיתוח ובקידום החברה האזרחית במדינת ישראל.
את מתנ"ס ליאו באק, כמו מתנ"סים אחרים מובילה הנהלה ציבורית על בסיס וולנטרי. ההנהלה הציבורית של מתנ"ס ליאו באק הינה ועדה של מועצת המנהלים של מרכז חינוך ליאו באק הדנה בענייני המתנ"ס. היא כוללת נציגי הרשות המקומית, נציגי החברה למתנ"סים, ועדי שכונות ונציגי תושבים ולקוחות ובאה לסמל יותר מכל את הקשר הבלתי אמצעי בין המתנ"ס לקהילתו ובין המרכז לתושב. ההנהלה מגבשת ומעצבת מדיניות אופטימלית וקובעת סדרי עדיפויות התואמים לצרכיהם האמיתיים של התושבים כל זאת מתוך מטרה לשפר את איכות החיים של חברי הקהילה ולהעצים את הקהילה.
ההנהלה הציבורית של המתנ"ס איננה ישות משפטית ואין לה מעמד פורמלי. נציג תושבים וקהילות נבחרים בתהליך בחירות להנהלה ציבורית מידי ארבע שנים.
מטרותיה של הנהלה ציבורית מובילה כוללות את התחומים הבאים:
קביעת מדיניות שכונתית- ההנהלה היא שותפה בכירה לקביעת המדיניות עם הדרג הניהולי בנושאים הקשורים לחיי השכונה והקהילה ובייצוג הקהילה מול גורמי הרשות. מדיניות ההנהלה אמורה לייצג את רצון תושבי השכונה, כשם שמדיניות ממשלתית אמורה לשקף את רצון העם.
מרכיבי ייצוג- הנהלה ציבורית, בעיקר הנהלה נבחרת, מייצגת את כל הקבוצות בשכונה, כולל קבוצות מיעוט וקבוצות חלשות, בפני גורמים ממסדיים חיצוניים שונים.
גישור ופישור- הנהלה ציבורית מתייחסת לקונפליקטים הקיימים בקהילה ומייצגת את האפשרות לפתור כל קונפליקט בדרך של פשרה וחיפוש מכנה משותף. לעתים נאלצת ההנהלה למצוא פתרונות יצירתיים במיוחד לשם פתרון סכסוכים בתוך הקהילה.
ניהול משא ומתן- הנהלה מייצגת את השכונה מול גורמי רשות שונים. לעתים ישנם ניגודי אינטרסים בין הרשויות לשכונה, ואז מייצגת ההנהלה את הקהילה ומנהלת בשמה משא ומתן.
ביקורת ובקרה- הנהלה מפעילה בקרה וביקורת הן על תקציבים ושירותים הניתנים לשכונה על ידי גורמי רשות והן על פעולת הצוות המקצועי שמפעיל ומנהל באורח שוטף את המתנ"ס.
הנהלה ציבורית- מידע נוסף
הנהלה ציבורית של מלכ"ר היא הגוף או הגופים בהם חברים חברי הארגון, נציגי ציבור, נאמנים ואחרים, המהווים את הרובד הציבורי של הארגון, פועלים לקידומו, מכהנים בתפקידם כאנשי ציבור ואינם שכיריו (לימור 2002).
עם הקמת המתנ"ס בשנת 1994, נוצר צורך לשתף נציגים מהקהילה בתהליכי קבלת החלטות במתנ"ס. השילוב בין תושבים, אנשי רשות המקומית והצוות המקצועי של המתנ"ס ומרכז חינוך ליאו באק, מביא לגיבוש ועיצוב מקסימלי של מדיניות וסדרי עדיפויות התואמים לצרכיהם האמיתיים של התושבים ומטרתו לשפר את איכות החיים התרבותיים והחברתיים של הקהילה.
שיתוף התושבים בהנהלה הציבורית יחד עם אנשי המקצוע השונים מסמלת יותר מכל את הקשר בין המתנ"ס לקהילתו.
ההנהלה הציבורית של המתנ"ס איננה ישות משפטית ואין לה מעמד פורמלי. היא פועלת כגוף וולונטרי בלבד. כל החלטותיה מחויבות באישור מועצת המנהלים של המרכז.
ההנהלה הציבורית אינה אחראית לבחירת כוח האדם המקצועי של המתנ"ס ואינה אחראית לקביעת השתתפות המרכז בתקציבו.
הרכב הנהלה ציבורית:
-
יו"ר הנהלה
-
נציגי המתנ"ס
-
נציגי מוסדות ציבור
-
מינויי יו"ר ההנהלה
-
נציגי תושבים
-
נציגי חברים (בחירות)
-
נציגי נוער (משקיפים)
תפקידיה של ההנהלה הציבורית (בן לביא 2000):
-
מכוונת ומעצבת את מדיניות הארגון.
-
מנחה את יישום המדיניות.
-
מקשרת ומתווכת בין הארגון לסביבתו.
-
מספקת לגיטימציה לפעולות הארגון.
-
פועלת להגברת התמיכה בארגון.
-
מבקרת ומפקחת על פעולות ההנהלה הפעילה.
תפקידים וסמכויות ההנהלה הציבורית (עפ”י התקנון):
-
איתור ואבחון צרכים של הקהילה בתחום התרבות, הספורט, החברה ואיכות החיים ומציאת דרכים להיענות לצרכים אלו.
-
קביעת מדיניות המתנ"ס במסגרת תקציבית נתונה בכל הקשור לתחומי הפעילות והבאתה לדיון משותף בפני מועצת המנהלים.
-
דיון ואישור תכניות העבודה של המתנ"ס ומעקב אחר ביצוען.
-
קישור וגישור בין המתנ"ס לבין תושבי הקהילה, חברי המתנ"ס וגופים ממסדיים נוספים בקהילה.
-
רתימת גורמים ציבוריים ופרטיים לקידום צרכי המתנ"ס.
-
קביעת ועדות תחום (כמו: ועדת תרבות, ועדת כספים, ועדת כ"א, ועדת משוב, ועדת שיווק ופרסום וכדומה...) הגדרת סמכויותיהן, תפקידן ומינוי יו"ר לוועדות התחום.
-
גיוס תושבים לוועדות תחום.
-
לעודד התנדבות של תושבים לפעילות קהילתית ועזרה הדדית.
-
עזרה בגיוס משאבים לתקציב המתנ"ס.
-
אישור פרוטוקולים של ישיבות ההנהלה הציבורית.
-
בחירת נציג אחד של ההנהלה הציבורית, אשר יומלץ על ידי יו"ר ההנהלה הציבורית ויאושר על ידה ועל ידי מועצת המנהלים, שיכהן כמשקיף במועצת המנהלים של מרכז חינוך ליאו באק.
הקריטריונים לבחירה ולהיבחרות:
-
כל המקבל שירות במתנ"ס תמורת תשלום.
-
הורים לילדים המקבלים שירות במתנ"ס תמורת תשלום.
-
מתנדבים רשומים התורמים את זמנם לפעילות במתנ"ס.
** לפחות שלושה חודשים לפני מועד הבחירות.
לא יכהן:
-
מי שהורשע בפסק דין סופי בעבירה שיש עמה קלון.
-
מי שמכהן בתפקיד מפלגתי.
-
עובד/ת מרכז חינוך ליאו באק.
-
קרוב משפחה של עובד/ת מרכז חינוך ליאו באק.
משך כהונה:
חברי ההנהלה הציבורית מתמנים לתקופת כהונה בת שלוש שנים ובתנאי שהם ממשיכים לייצג את הציבור ו/או את הגוף שמטעמו מונו. משך כהונתה של ההנהלה הציבורית היינו שלוש שנים. ההנהלה תמשיך לשמש בתפקידה עד לבחירת ההנהלה הציבורית החדשה.
-
חבר הנהלה ציבורית יכול לכהן שתי קדנציות בנות שלוש שנים ברציפות בלבד. עקרון זה מעודד רוטציה והשתתפות של פעילים ותושבים נוספים.
-
קדנציה של חברות בהנהלה הציבורית היא בת שלוש שנים לכל היותר.
-
חבר ההנהלה הציבורית שכיהן 2 קדנציות ברציפות ומעוניין לחזור ולכהן כחבר ההנהלה הציבורית לקדנציה נוספת יתאפשר הדבר רק לאחר תקופת צינון בת שלוש שנים.
מקורות ספרותיים
בן- לביא, י., שירת, מ. ושמיר, א. (2000). הנהלה מובילה: מודל פעולה והדרכה להנהלה ציבורית במיטבה במתנ"סים ובמינהלים הקהילתיים. ירושלים: החברה למתנ"סים, מרכזים קהילתיים בישראל.
לימור, נ. (2002). הנהלה ציבורית של אירגונים ללא כוונת רווח. ספריית פרסומים מקצועיים מגזר ההתנדבות והמלכ"רים.
תקנון ההנהלה הציבורית של מתנ"ס ליאו באק. מהדורה מס' 5, פברואר 2008.